Briose cu mere
Buna dimineața este sezonul lor al merelor, mai e puțin și începe și postul Crăciunului m am gândit să vă las aceasta rețetă poate va place și o veți face
Ingrediente:
250 gr margarina
150 gr zahar
2 picaturi esenta migdale
1 lingurita esenta vanilie,
200 gr migdale măcinate
sare
1 cana apa minerala
1/2 cana lapte de migdale
2 si 1/2 cani faina
2 linguri miere
2 plicuri zahar vanilat
1 lamaie.
2 mere
Zahar pudra
Mod de preparare:
Dupa ce am cernut faina, adaugam margarina sub forma de cuburi, apoi celelalte ingrediente si amestecam. Lasam pentru o vreme compozitia la frigider.
Dupa ce am spalat merele le am tăiat feliuțe, le punem la calit intr-o tigaie teflon impreuna cu 2 plicuri zahar vanilat si coaja de lamaie.
Adaugam aluatul in mod egal in tavile de briose, apoi punem felii de mere.
Preîncălzim cuptorul la 190 de grade
Le coacem timp de 25-30 de minute, la foc potrivit, pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt le pudram cu zahar pudra. Le servim reci. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu