Ardei umpluți cu orez
Se apropie postul si nu știi ce să mai pregătești uite ce am făcut eu și au ieșit foarte bun, făcuți însă la cuptor , foarte repede se fac și sunt gustosi
Ingrediente
16 ardei mari
3 legaturi ceapă
2 3 morcovi
1 legatura mărar
1 legatura pătrunjel
500 ml suc de roşii
sare
piper
busuioc
4-5 linguri ulei de măsline
1 1/2 cana orez
Apa
Mod de preparare
Se curăţă şi se spală ceapa verde în câteva ape şi se toacă mărunt. Morcovii se curăţă, se spală şi se dă prin răzătoarea mică. Atât ceapa, cât şi morcovul se pun la călit câteva minute.
Între timp, se alege orezul, se spală în 3-4 ape şi se pune peste ceapă și morcov. Se adaugă apă, puţin câte puţin, până începe să se umfle orezul, verdeaţa tocată mărunt, se condimentează cu sare, busuioc şi piper şi se acoperă cu un capac.
Separat se spală ardeii, se curăţă de seminţe, se taie capacele şi se umplu cu orezul. Se aşază într-o cratiţă, se toarnă sucul de roşii şi o cană de apă şi se pun să fiarbă.
După ce au dat în 2-3 clocote, se bagă şi în cuptor să scadă şi să capete un gust special. Se servesc calzi, ornaţi cu verdeaţă.
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu