dulceata de macese
buna dimineata
Dulceata de macese.
Macesele sunt fructe de padure care desi sunt usor de gasit si au numeroase beneficii, nu sunt foarte des folosite. Din ingredientele de mai jos ies 3 borcane de dulceata. Hai sa vedem reteta
Ingrediente
6 căni de măceșe curățate de coada
2 1/2 căni de zahar
Zeama de la o lămâie
2 vanilii
4 căni de apă
3-4 cuișoare
1 lingura coniac
Mod de preparare
Macesele, se curata de codițe și se spală bine, apoi se pun intr-o oala in care se toarna apa, zeama de lămâie , cuișoarele și coniac si se fierb la foc mic aproape o ora, pana cand fructele sunt moi. Se adauga zaharul si se amesteca timp de cateva minute pe foc. Cand zaharul s-a topit complet, se da oala de pe foc si se ia spuma de deasupra. Apoi, dulceata se toarna in borcane.
***Dacă doriți să fie pasta , puteți zdrobi măceșele după ce sunt fierte .
Noua ne place asa întregi. Sporla treabă
Pofta buna ă
Comentarii
Trimiteți un comentariu