Hummus lemon

Humus – pasta de naut cu tahini si ulei de masline este o alternativa sanatoasa a oricarui pateu vegetal. Simplu de preparat, gustos si satios, poate fi servit ca aperitiv sau la micul dejun
Ingrediente
200 gr naut uscat
40 gr tahini – pasta de susan
20 gr ulei de masline
2 catei de usturoi
2 linguri zahar
sucul de la o jumatate de lamaie
sare, piper
Apa
coaja de lămâie
Mod de preparare
Boabele de naut uscat se pun la inmuiat in multa apa. Optional, se poate adauga putin bicarbonat de sodiu. Dupa 10-12 ore, cand boabele s-au hidratat si si-au dublat volumul, se scurge apa in care s-au inmuiat si se spala in mai multe ape. Se pun la fiert, la foc mic. In timpul fierberii boabele mai absorb apa, asa ca trebuie avut grija sa fie permanent acoperite, completand cu apa fierbinte. Sunt gata dupa aproximativ o ora de fierbere, cand devin moi si sfaramicioase.
Se poate folosi si naut din conserva, dar cel fiert in casa este mai gustos si fara adaosuri de conservare.
In vasul de blender se pune nautul cu apa in care a fiert, cat sa-l acopere, pasta de susan, uleiul, usturoiul si zeama de lamaie, zahar, coaja de lamaie, sare si piper. Se mixeaza pana se obtine o pasta fina, moale. Daca pasta rezulta prea vartoasa, se mai adauga din lichidul de fiert, pana se ajunge la consistenta unei smantani groase, care curge. Cand se raceste, pasta se va mai intari.
Pofta buna

Comentarii

Postări populare