Cornuri cu must
Imi plac aceste cornulete pentru ca sunt foarte fragede si se topesc in gura. Aluatul este facut cu must, anume el confera structura faramicioasa oricaror copturi lipsite de unt sau margarina. Unde pui că sunt de post
Ingrediente
400 faina
100 mlulei
150 Gr zahar
150 ml must
1 lingurita bicarbonat
sare pe varf de cutit
1 lingurita scorțișoară
Mod de preparare
Modul de gatire este cel mai simplu posibil și iată cum: cernem faina impreuna cu bicarbonatul si sarea, adaugam vinul, uleiul , scorțișoară si zaharul si framantam bine. Formam o bila, pe care o invelim in pelicula alimentara si o punem in frigider pentru jumatate de ora (nu depasim acest timp, in caz contrar coca se inmoaie si elimina uleiul). Dupa 30 de minute presuram faina pe masa de lucru, scoatem coca din frigider, o lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care rupem cu mana aluat și facem suluri mici pe care le unim la capete sa fie ca un 0
Aranjam cornuletele bine distantate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (180 grade C) pentru 20 minute.
Jur ca o sa va placa!
La noi se termină foarte repede
Ingrediente
400 faina
100 mlulei
150 Gr zahar
150 ml must
1 lingurita bicarbonat
sare pe varf de cutit
1 lingurita scorțișoară
Mod de preparare
Modul de gatire este cel mai simplu posibil și iată cum: cernem faina impreuna cu bicarbonatul si sarea, adaugam vinul, uleiul , scorțișoară si zaharul si framantam bine. Formam o bila, pe care o invelim in pelicula alimentara si o punem in frigider pentru jumatate de ora (nu depasim acest timp, in caz contrar coca se inmoaie si elimina uleiul). Dupa 30 de minute presuram faina pe masa de lucru, scoatem coca din frigider, o lasam sa se odihneasca 5 minute, dupa care rupem cu mana aluat și facem suluri mici pe care le unim la capete sa fie ca un 0
Aranjam cornuletele bine distantate pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit (180 grade C) pentru 20 minute.
Jur ca o sa va placa!
La noi se termină foarte repede
Comentarii
Trimiteți un comentariu