stafidele beneficii
Nu mai ocoli stafidele, căci sunt bune împotriva constipației, acidozei, anemiei și febrei. Beneficiile lor nu se opresc aici, ci ne oferă mai multe surprize pentru sănătate.
Stafidele sunt indicate și celor care vor să se îngrașe, într-un mod sănătos.
Au grijă de ochi, de dantură, dar și de oasele corpului.
Aceste fructe uscate sunt de neînlocuit pentru calitățile lor.Pot fi galben-aurii, maro închis sau negre, toate sunt delicioase și sănătoase și pentru cei mici.
Sunt folosite la prepararea deserturilor, dar și adăugate în tonice, gustări energizante.
Sunt obținute prin uscarea strugurilor. Datorită proprietăților și beneficiilor pe care le au, sunt considerate adevărate comori pentru organism.
Bune în constipatie
Odată înghițite, ele se umflă în stomac datorită fibrelor din compoziție.Ele ajută ca mâncarea să se miște prin tractul intestinal și ajută constipației.
Au fibre insolubile, reduc frecvența diareei.
Cura de îngrășare
Ca toate fructele uscate, și stafidele ajută la îngrășare într-un mod sănătos.Fiind pline de fructoză și glucoză, acestea conțin un potențial mare de energie.
Sunt un aliment ideal din dieta atleților sau a celor care fac sport, în general, căci le oferă energia de care au nevoie pentru a face față antrenamentelor.
Conțin multe vitamine, aminoacizi și minerale, precum seleniu și fosfor ce ajută la absorbția altor nutrienți și proteine din corp.
Aceste fructe uscate stimulează absorbția altor proteine, vitamine și nutrienți din alimente și întăresc sistemul imunitar.
Previn cancerul
Stafidele au un nivel ridicat de catechine, un antioxidant polifenolic care se găsește în sânge.Antioxidanții ne feresc de radicalii liberi, cei care se fac vinovați de creșterea spontană a celulelor canceroase.
Prin includerea stafidelor în dieta zilnică poți preveni formarea cancerului sau poți încetini progresul său.
Luptă împotriva hipertensiunii
De mulți ani, oamenii au văzut în stafide acel remediu care poate reduce tensiunea arterială și proteja integritatea inimii.Experții cred că potasiul din ele ajută în hipertensiune, dar și fibrele din compoziție.
Pot fi consumate și de diabetici
În multe studii s-a arătat că aceste fructe uscate scad nivelul de insulină postprandial.Acest lucru înseamnă că după o masă, aceste fructe sunt binevenite pentru diabetici.
Ele ajută și la echilibrarea eliberării de leptină și grelină, acei hormoni care anunță corpul că este sătul.
Prin controlarea acestora, persoanele care consumă stafide își îmbunătățesc dieta și previn complicațiile.
Bune pentru anemie
Fierul din compoziție tratează anemia. Vitaminele din complexul B sunt esențiale în formarea de sânge.Cuprul din compoziție ajută la formarea de celule roșii.
Indicate și în febră
Fitonutrienții fenolici din stafide au proprietăți antibiotice și antioxidante.Fructele uscate luptă împotriva infecțiilor virale și bacteriene.
Stafidele au grijă de sănătatea ochilor
Fitonutrienții fin compoziție au grijă de sănătatea ochilor și îi protejează de radicalii liberii, de oxidanți.Sunt bine și în prevenirea degenerării maculare, a slăbirii vederii odată cu înaintarea în vârstă, a cataractei.
Strugurii uscați conțin cantități importante de vitamina A, A-betacaroten și A-carotenoid, bune pentru sănătatea oculară.
Ajută în acidozaAcidoza este responsabilă de creșterea acidității sângelui (toxic pentru acesta) sau a gazelor din sistemul respirator.
Sursa de acizi pentru ambele probleme este stomacul.Nivelul ridicat de aciditate conduce la boli precum cele la nivelul pielii, la organele interne, artrită, gută, calculi renali, calviție, ale inimii, tumori, cancer.
Potasiul și magneziul sunt componente antiacide, fiind baze în scala pH.
Aceste două minerale neutralizează acidul din stomac.
Sănătatea oaselor
Un micronutrient este acel nutrient de care organismul are nevoie zilnic, în cantități mici, în comparație cu alți nutrienți de care avem nevoie în cantități mai mari.Boronul este vital în formarea oaselor și în absorbția calciului.
Acest micronutrient previne osteoporoza, indusă de menopauză la femei.
Potasiul este un alt element care ajută la întărirea oaselor, la creșterea lor și reduce șansele de apariție a osteoporozei.
Comentarii
Trimiteți un comentariu