chifle cu chefir


Chifle cu iaurt, ne aduc aminte de painea irlandeza, care este din aluat nedospit. Chiflele de asemenea, o crustă crocantă și fragil uimitor de moale in interior.
Aceste chifle sunt pe baza de  chefir, aproape pâine deoarece aluatul nu conține ouă. Chefir este utilizat pentru a lega toate ingredientele. De asemenea, puteți utiliza pentru chifle făcute din lapte un aluat nedospit, dacă doriți să obțineți chifle care  conțin mai puțin de grăsime.
Ingrediente
2 cani albe făină
1/3 cană de zahăr alb granulat
2 lingurite praf de copt
1/2 linguriță de sare
100 gr unt rece
160-180 ml chefir
susan
1/4 cană de migdale zdrobite (opțional).
Mod de preparare
Se incinge cuptorul la 200 gr. C
Se acoperă tava cu hârtie pergament și ușor-l unge cu ulei.
Într-un castron mare, se amestecă împreună toate ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt și sare.
Taiem untul  în cuburi mici și se răcește în frigider (cu cel puțin 30 de minute).
Se adaugă untul la compozitia de faina si se amesteca. Aluatul ar trebui să arate ca firimituri uscat grosier.
Punem migdalele in blender si le zdrobim .
Se adaugă în vasul cu chefir și se amestecă.
Punem peste faina si framanta aluatul suficient pentru a se framanta pana cand aluatul se va aduna într-o minge.
Puneți aluatul din castron pe o placă presarata cu faina si forma aluatul intr-un cerc plat apoi rupem cu mana si le facem ca chifle
Se coc chiflelecu chefir aproximativ 17-20 de minute, până când maro auriu crocantă (sau pana cand scobitoare introdusa in centrul chiflei va ieși curata).
Se serveste chifle calde cu unt sau crema de lamaie.
Poftă bună!

Comentarii

Postări populare