paine neagra cu seminte


 

 
 
Buna ziua
Pâine de casa cu semințe
Vrei sa prepari o pâine de casa gustoasa Si plina de semințe care asigura un conținut însemnat de fibre? Aceasta rețeta are nutriet esențiali si este foarte sănătoasă.
Ingrediente
500 gr faina neagra
100 de gr de seminte măcinate (dovleac , susan , in , floarea-soarelui
200 gr seminte intregi;
1 pliculeț drojdie uscata
280 ml de apa
1 lingurița sare
1 lingura ulei
Mod de preparare
Dupa ce ai pus faina intr-un bol mare de sticla, se face in mijloc un loc in care sa pui apa rece si drojdia pe care sa o lasi 15 minute. Apoi se amesteca toate ingredientele, se framanta bine aluatul si se acopera cu un prosop/folie alimentara, lasandu-se la dospit intr-un loc cald, timp de o ora.( eu am ligheanul afara la soare)
Dupa ce aluatul si-a dublat cantitatea se scoate pe un blat de lemn tapetat cu faina, se da forma dorita painii in functie de tava pe care ai ales-o pentru copt. Se tapeteaza tava cu faina, se aseaza aluatul si se lasa la dospit din nou ca sa creasca bine.
Intre timp se preincalzeste cuptorul la 180 de grade
Se cresteaza painea cu un cutit si se coace  timp de 45 de minute.
Sfaturi
Daca faceți aceasta pâine vara folosiți apa rece , daca faceți pâinea iarna folosiți apa călduța.
Un truc folosit adesea este acela de a arunca cuburi de gheata pe fundul cuptorului pentru a produce aburi, apoi sa introduci painea. Acest truc va face ca painea sa nu aiba coaja foarte tare.
Daca nu recurgi la acest truc, poti sa stropesti painea cu apa pe care sa o intinzi pe tata suprafata, imediat ce ai scos painea de la cuptor si din tava. Apoi se inveleste intr-un prosop curat Si se pune intr-o punga inchisa pentru a se raci incet. Astfel, coaja painii se va înmuia.

Comentarii

Postări populare