rata pe varza

 
Buna seara
Rata pe varza este o reteta romaneasca pe care te invit sa o incerci alaturi de cei dragi!
Ingrediente
1 rata portionata
2 verze alba
3 cepe alba
3 morcovi
30 ml Vin alb
1 legatura marar
50 ml ulei de măsline
sare, piper
câteva cuișoare
apa
Mod de preparare
Spălam bucățile de rata, le punem in oala cu apa, sare si cuișoare si fierbem aproape o ora, luând spuma din când in când. Tăiem Julien subţire varza alba si o frecam cu sare. Tocam mărunt ceapa si  morcovii  Intr-o cratiță prăjim ceapa, morcovii, pana se rumenesc, apoi adăugam vinul alb si il lăsăm sa se evapore. Punem varza in cratiță si amestecam. Acoperim varza cu un capac in așa fel încât sa nu mai fie nevoie sa adăugam apa, altfel daca observam ca nu are destul lichid cat sa fiarbă, punem un pahar de apa peste varza. Imediat ce varza este aproape gata, scoatem carnea din oala in care a fiert, punem varza si carnea  intr-un vas de cuptor mai mare, de preferat, acoperim cu capac sau folie de aluminiu . Preîncălzim cuptorul la 200 de grade si coacem pentru aproape 45 de minute acoperit. Apoi luam capacul si mai lăsăm 15-20 de minute. Servim cu mămăliguța

Comentarii

Postări populare