pate de gasca


Pate de gasca
Ingrediente:
600 gr ficat de gasca
1 cana cu lapte
4 galbenusuri
150 g unt
3 foi de dafin
sare
piper boabe
2 linguri coniac
Mod de preparare:
Curăţăm bine ficatul de urme de fiere şi lasă-l cel puţin 2-3 ore în lapte, la temperatura camerei, într-o cratiţă, pune la fiert apă cu puţină sare, câteva boabe de piper şi foile de dafin.
Când începe să clocotească, pune ficatul şi fierbem vreo 15- 20 de minute, la foc moderat. Lasă-l apoi la răcit în apa în care a fiert. Taie-l cubuleţe potrivite. Trece printr-o sită deasă doar jumătate din cantitatea de ficat.
Separat, freacă într-un castron untul tăiat cubuleţe cu gălbenuşurile ,coniac şi un praf de sare. Adaugă pasta de ficat, iar după ce s-a omogenizat, pune restul de ficat tăiat cubuleţe. Pateul astfel obţinut, pune-l în castronele şi păstrează-l la rece.

Comentarii

Postări populare