capsunata

Buna dimineata o zi frumoasa de Rusalii
Pentru ca este inca sezonul lor am zis sa fac si o capsunata .
Este buna si racoritoare , musafirii vor fi incantati
Ingrediente:
3 kg căpşuni
2 kg zahăr
10 l apă
1 l alcool sau palincă tare
zeama de la 1 lamaie
4-5 vanilii
Mod de preparare:
Spalam căpșunele bine, le curatam de codițe și le punem în straturi într-o damigeană, cu zahăr printre ele. Lași damigeana la căldură timp de 2 zile.
Din când în când, o agiți energic, până când zahărul se topește și se formează un sirop de căpșuni parfumat.
Peste fructe și sirop turnam alcoolul sau palinca și apa, în prealabil fiartă și răcită. Apoi zeama de lamaie si vanilia. Punem damigeana într-un loc răcoros.
După 2-3 săptămâni, strecori băutura și o torni în sticle mici, pe care le depozitezi la rece.

Comentarii

Postări populare