dulceata de trandafiri


Buna ziua dragii mei.
Dulceața de trandafiri este considerată o adevărată delicatesă, deși modul de preparare este unul destul de anevoios. Este prima data când reușesc sa fac aceasta rețetă. Aici in Grecia se spune ca aceasta dulceață o fac călugării la mânăstiri si o numesc  rodozahari.
Petalele trebuie prelucrate imediat după recoltare, pentru că alfel se ofilesc şi cad singure, ceea ce va îngreuna curăţarea lor. Este o combinație intre gem si dulceață, aromata si fina
Ingrediente
300 gr de petale de trandafiri curățate
1 kg zahăr
750 ml apă
2 lămâi
2-3 vanilii sau esența de vanilie
Mod de preparare
Trebuie acordată o atenţie deosebită spălării şi curăţării petalelor de impurităţi şi polen. Odată petalele curăţate, acestea se freacă bine cu zeama de la o lămâie ,până când petalele lasă zeamă şi încep să se strângă ghem.


Se amestecă zaharul cu 750 ml de apă şi cu zeama de la o lămâie si  vanilia  se fierbe pana devine un sirop mai gros. Zeama de lămâie face să se elimine acele substanţe (de albire a zaharului) Sirpoul se amesteca cu petalele si se mai fierbe 15 minute, dupa care se lasa la racit si se pune in borcane spalate i bine sterlizate

Comentarii

Postări populare