cascaval pane la cuptor

 
Cascaval pane la cuptor
Cascavalul pane ramane unul dintre cele mai gustoase preparate culinare. Desi pare destul de usor de pregatit, ai fi surprinsa sa descoperi ca multe gospodine intampina dificultati atunci cand vor sa-si surprinda apropiatii cu cate o portie de cascaval pane: fie nu iese destul de crocanta crusta preparatului, fie nu se topeste cascavalul, fie se lipeste pesmetul de tigaie, fie este prea uleios.
De aceasta data, nu il vei prepara in tigaie, intr-o baie de ulei, ci la cuptor. Va iesi mult mai gustos si crocant!
Ingrediente
450 gr cascaval clasic sau afumat
100 gr pesmet
100 gr faina;
 2-3 oua
cateva alune
 sare, piper si alte condimente, dupa gust (oregano, boia dulce, busuioc uscat etc.).
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Punem alunele in blender si le amestecam bine. Taiem cascavalul in felii subtiri (1 cm), apoi batem ouale si pune pesmet amestecat cu alune si faina pe cate un platou intins. In pesmet poti adauga sare, piper si mirodeniile tale preferate, astfel incat cascavalul pane sa fie cat mai aromat.
Invelisul cascavalul trebuie sa fie consistent, asa ca se da de trei ori felia de cascaval prin oul batut, apoi tot de atatea ori prin faina si pesmet, in aceasta ordine. 
Acopera tava de copt sau fundul unui vas termorezistent cu hartie de copt, apoi pune feliile de cascaval date prin ou, faina si pesmet si lasa-le la cuptor timp de 15-20 de minunte, pana cand crusta capata o culoare aurie si o consistenta crocanta.
Dupa ce ai scos preparatul din cuptor, lasa-l 5 minute sa se raceasca, apoi serveste-i pe cei dragi cu cate o bucata de cascaval pane. Cu siguranta iti vor cere mai mult!

Comentarii

Postări populare