pachetele cu branza si dovlecei
Pachetele cu brânză
Pentru școală, pentru mic dejun sau pentru orice moment al zilei sunt foarte bune și cu un gust plăcut de brânză.Ingrediente pentru aluat
300 gr făină
50 gr unt
200 gr brânză de vaci
Sare
Chimen praf
Pentru umplutura
250 gr brânză vaci
1 ou
2 dovlecei
Pentru uns
1 ou
Mod de preparare
Se amesteca faina cu untul tăiat felii subțiri. Se adaugă branza, sarea și chimenul. Se frământă bine pana se obține un aluat omogen. Se lasă la rece 12 ore, apoi se întinde o foaie groasa de 2-3 mm se unge foaia cu albuș bătut spumă se presară chimen și taie rondele sau pătrate.
Curățam dovlecei de coaja si ii dm pe râzătoarea mare, apoi ii fierbem 10 minute
Amestecam brânză cu ou și sare, apoi adăugam dovleceii fierți si amestecam bine și punem cate o lingura in fiecare cerc/patrat. Apoi le închidem bine , ungem cu gălbenuș se așează în tavă .
Preincalzim cuptorul la 180 și coacem 20_25 minute.
Comentarii
Trimiteți un comentariu