pui lemonato cu cartofi

Pui lemonato cu cartofi
O sa devinaua dintre preferatele voastre retete.
ingrediente
6 cartofi medii
1 pui portionat
piper
sare
4 linguri ulei de măsline
Pentru marinata
1 lingura usturoi praf
1 linguriță oregano uscat
coaja de la 2 lămâi
sucul de la 2 lamai
50 ml de ulei de măsline
200 ml apă
cimbru proaspat
40 gr miere
60 gr muștar dulce
Mod de preparare
Se incalzeste cuptorul la 200 ° C în aer.
pentru cartofi
Se curata si se spala cartofii
Se taie pene de cartofi. Pune-o tigaie la foc mare și se adaugă ulei de măsline, cind ulei incepe sa sfaraie se toarnă cartofii și gatiti până când se rumenesc. Pune piper, sare si cimbru proaspat.Se amestecă până când veți obține o culoare aurie. Apoi puneti cartofii in vas de lut
Pentru marinata
Intr-un blender, se adauga usturoiul,  oregano uscat, coaja si sucul de la 2 lamai, ulei extra virgin de măsline, apă,  cimbru, miere, muștar  și se amesteca pana cand usturoiul dizolvat.
pentru pui
Puneți carnea într - un castron (dupa ce ati spalat si uscat cu hartie de bucatarie) .Se toarnă sosul peste carne. Amestecati bine atat incat sosul sa mearga peste tot.  O putem găti imediat sau pentru a menține până la 1 ½ zi în frigider. Cu cât vom lăsa mai mult la  marinat va fi  mai delicioasa. Aranjați carnea de pui peste cartofi. Se toarnă peste cartofi si carne sosul  marinata  și asigurați-vă că este  peste tot. Se acoperă cu folie de aluminiu.Se coace timp de 45 de minute cu folie de aluminiu  si timp de 30-45 minute fără folie de aluminiu. 

Comentarii

Postări populare