dulceata de castane

 
Buna seara dragii mei , nepoata mea din Creta a venit in vizita la mine si mi a adus mai multe bunatati facute de ea , printre care si aceasta dulceata de castane. Am rugat o sa mi dea reteta sa o impartasesc cu voi. Este o reteta greceasca care este foarte buna
Ingrediente
1 1/2 kg castane 
2 kg zahăr
puțină sare
4 căni de apă apă
1 lingura suc de lămâie
Mod de preparare
Se curata castanele din coaja exterioară și se fierb fara insa sa se sfarame castanele. Într-o cratiță, se adaugă zahăr și apă și se fierbe pana se ingroasa siropul. Dam deoparte siropul , lasam sa se raceasca , și apoi adaugam castanele fierte  pentru a absorbi siropul si lasam  peste noapte. Dimineata se fierbe timp de 5 minute . Se lasa sa se raceasca din nou și scoateți castanele din sirop  adaugăm suc de lămâie . Se fierbe pana se ingroasa. Apoi adaugam castanele  și se lasă 2-3 ore pentru a trage. Punem dulceata in borcane lasam sa se raceasca fara capac apoi le punem capapcul si le punem 10 minute in cuptor (180 de grade ).

Comentarii

Postări populare