ardei umpluti


Ardei umpluți. Cea mai simpla rețeta ardei umpluți. Ardeii umpluți dau oricărei mese un aer festiv. Se pregătesc mult mai repede decât clasica rețetă de sarmale şi pot fi soluția salvatoare pentru gospodinele care nu stăpânesc arta împachetării sarmalelor în foaia de varză. Variantele de rețete de ardei umpluți sunt nenumărate şi fiecare gospodină are propria ei metodă.
Ingrediente
9 – 10 ardei grași măricei
600 gr carne de vita tocat
150 gr orez
2 cepe
2 morcovi
1 legătura mărar şi pătrunjel
300 ml bulion
2 linguriţe zahăr
2 roşii
sare si piper
50 ml de ulei.
1 lamie
1 cana apa
Mod de preparare.
Se spala ardeii. Se scot cotoarele ardeilor și se scutură bine de semințe. Se pune carnea tocată într-un lighenaș sau castron mai mare. Într-o tigaie puneți 2 linguri de ulei și căliți ceapa tocată și morcovul ras pe răzătoarea mare fără a le prăji, cu puțină apă, roșii curate de pieliță și tocate, apoi adăugați orezul, condimentele și lăsați până scade zeama. Răsturnați conținutul peste carnea tocată, adăugați verdeața tocată, sare si piper. Omogenizați compoziția. Umpleti ardeii cu compozitia de carne. Puneti ardeii in cratita cu apa cu lamaia taiata pe jumatate. Lasati sa fiarba la foc mic aproape 1 ora.

Comentarii

Postări populare