inghetata de pepene galben
Buna ziua
Ce faceti cu cateva felii de pepene galben , pe care nu le mia vrea nimeni. Baiatul meu cel mic zice " mama o inghetata, nu ne mai faci si noua." M am gandit ca e o idee buna
Ingrediente
500 gr miez de pepene galben
3 gălbenuşuri
120 gr zahăr tos
250 ml smântână
2 pliculete zahăr vanilat
100 gr migdale
Mod de preparare
Pulpa de pepene galben se paseaza cu ajutorului unui blender, apoi se amestecă cu 50 g de zahăr.
Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie se toarnă smântâna şi se mai bate încă 5 minute.
Adaugam migdalele si amestecam bine
Pepenele galben pasat se pune peste compoziţia obţinută şi se amestecă uşor, fără să se mai mixeze, până se omogenizează. Se pune la congelator şi se lasă 3-4 ore.
Ce faceti cu cateva felii de pepene galben , pe care nu le mia vrea nimeni. Baiatul meu cel mic zice " mama o inghetata, nu ne mai faci si noua." M am gandit ca e o idee buna
Ingrediente
500 gr miez de pepene galben
3 gălbenuşuri
120 gr zahăr tos
250 ml smântână
2 pliculete zahăr vanilat
100 gr migdale
Mod de preparare
Pulpa de pepene galben se paseaza cu ajutorului unui blender, apoi se amestecă cu 50 g de zahăr.
Gălbenuşurile se pun într-un vas cu restul de zahăr şi zahărul vanilat şi se bat cu mixerul până se obţine o cremă densă şi se topeşte tot zahărul. Peste această compoziţie se toarnă smântâna şi se mai bate încă 5 minute.
Adaugam migdalele si amestecam bine
Pepenele galben pasat se pune peste compoziţia obţinută şi se amestecă uşor, fără să se mai mixeze, până se omogenizează. Se pune la congelator şi se lasă 3-4 ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu