mancare de fasole verde




Mâncare românească sau greceasca ne întrebam mereu . De când sunt in Grecia o pot numi greceasca , când o făcea bunica o numeam românească ( singurul ingredient care lipsea atunci când o făcea bunica era oregano , ea punea menta uscata) Hai sa vedem ce ne trebuie pentru aceasta rețeta
Ingrediente2- 3 linguri ulei de măsline extra virgin de calitate1 ceapă galbenă mare, tocat fin5 căței de usturoi, tocate1 linguriță de chimen măcinat2 lingurițe de oregano uscat1 cană de pasta tomate  1 cană de apă1 frunză de dafin400 gr fasole verde tăiată  3 cartofi tăiați în bucăți mici Sare și piper negru
2 dovlecei micisuc de lămâie1/2 cești frunze proaspete de pătrunjelMod de preparare
Punem ulei in cratița si lăsăm sa se încingă. Se adaugă ceapa și se gătește până se înmoaie, amestecând (aproximativ 5 minute). Apoi adăugați usturoiul, chimenul și oregano. Gatiti inca 2 minute, amestecând mereu ca mâncarea sa fie aromata.Adăugați roșia făcută pasta in blender, apă, frunze da dafin, fasole verde, dovleceii tăiați rondele  și cartofi. Se condimentează cu sare și piper si lăsăm la foc mic timp de 15 minute, amestecând si apoi adăugam suc de lămâie si lăsăm sa fiarbă acoperit la foc mic. Gătiți până când sosul se îngroașă ușor, iar fasolea și cartofii pot fi ușor tăiate cu furculița. Eu le am lăsat la foc mic aproape 1 ora. (Este o idee bună să verificați o dată pe parcursul gătitului, adăugați puțină apă dacă este necesar.)

Comentarii

Postări populare