iahnie de naut


Iahnie de naut ati incercat vreodata. Noua ne place foarte mult. Iata reteta ei
Ingrediente 400 gr năut
3 linguri bulion
 2 morcovi
1 ceapă
1 cățel de usturoi
2 foi de dafin
 piper măcinat
100 gr margarină
sare
apa
Mod de preparare
Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul.
După ce năutul a fiert, curatam legumele, apoi le spalam și le taiem marunt.. Înăbușim legumele în 75 gr margarină, turnând câte puțină apă și amestecând.
După 5 minute, adăugam bulionul, năutul scurs și apă cât să acopere boabele. Continui fierberea la foc mic, ¼ oră.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Sărezi și condimentezi iahnia după gust, pui deasupra felioare din margarina rămasă și introduci iahnia pentru 20 de minute  la cuptor.

Comentarii

Postări populare