iahnie de naut
Iahnie de naut ati incercat vreodata. Noua ne place foarte mult. Iata reteta ei
Ingrediente 400 gr năut
3 linguri bulion
2 morcovi
1 ceapă
1 cățel de usturoi
2 foi de dafin
piper măcinat
100 gr margarină
sare
apa
Mod de preparare
Punem năutul la înmuiat 12 ore. Schimbam apa și fierbem năutul 1 ½ ore, împreună cu foile de dafin și usturoiul.
După ce năutul a fiert, curatam legumele, apoi le spalam și le taiem marunt.. Înăbușim legumele în 75 gr margarină, turnând câte puțină apă și amestecând.
După 5 minute, adăugam bulionul, năutul scurs și apă cât să acopere boabele. Continui fierberea la foc mic, ¼ oră.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Sărezi și condimentezi iahnia după gust, pui deasupra felioare din margarina rămasă și introduci iahnia pentru 20 de minute la cuptor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu