furnicar
buna dimineata dragii mei
O reteta cu traditie in familie noastra, merge cu cafeaua de dimineata, cu o cana de lapte sau in zilele de duminica.
Ingrediente
500 gr faina care creste singura
250 gr unt sau margarina
440 gr zahar
4-5 oua
260 ml lapte
vanilia
1 lingurita coaja de portocala si lamaie ( eu am amestecat si o pastrez in borcan in frigider)
100 gr fulgi de ciocolata
2 linguri marmelada de capsuni
100 gr nuca de cocos
Mod de preparare
Punem untul/margarina in bol si mixam , adaugam zaharul si oualele unul cate unul. Mixam pentru 3 minute . Adaugam laptele, faina , vanilia si coaja de portocala cu lamaie si amestecam usor.
Amestecam fulgii de ciocolata cu marmelada de capsuni si nuca de cocos si cu lingura punem in compozitia de chec fara a amesteca.
Ungem doua tavi cu unt (23x13) punem compozitia de chec in ambele tavi. Preincalzim cuporul la 180 de grade si coacem o ora. Lasam checurile sa se raceasca in tavi pentru 10 minute. Apoi punem pe farfuria si pudram cu zahar pudra. Pofta buna.
Comentarii
Trimiteți un comentariu