supa cu rosii
Buna seara
Supa de rosii
Ingrediente
2 rosii
1 morcov
2 dovlecei
100 gr peponaki (un fel de orez)
sare
piper alb
1 l apa
2-3 lingurite ulei de măsline
Mod de preparare
Morcovul şi dovleceii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare, apoi, se înăbuşe 2-3 minute în uleiul de masline. Se adaugă cantitatea de apă în oala cu zarzavaturi şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul de roşii se pune în oala de ciorbă şi se lasă să dea în câteva clocote.
Între timp, se adaugă pastele peponaki care au fost trecute prin câteva jeturi de apă călduţă şi se mai lasă să fiarbă. După ce pastele au fiert, se potriveşte supa cu sare şi cu un praf de piper şi se serveste.
Supa de rosii
Ingrediente
2 rosii
1 morcov
2 dovlecei
100 gr peponaki (un fel de orez)
sare
piper alb
1 l apa
2-3 lingurite ulei de măsline
Mod de preparare
Morcovul şi dovleceii se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea mare, apoi, se înăbuşe 2-3 minute în uleiul de masline. Se adaugă cantitatea de apă în oala cu zarzavaturi şi se lasă să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul de roşii se pune în oala de ciorbă şi se lasă să dea în câteva clocote.
Între timp, se adaugă pastele peponaki care au fost trecute prin câteva jeturi de apă călduţă şi se mai lasă să fiarbă. După ce pastele au fiert, se potriveşte supa cu sare şi cu un praf de piper şi se serveste.
Comentarii
Trimiteți un comentariu