serbet de vanilie
Şerbet de vanilie
Ingrediente:
1 kg zahăr
1/2 pahar apă
vanilie
Stafide
80 gr sirop glucoza
Mod de preparare:
Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute.
Cînd începe să se lege, se spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la apă rece, schimbîndu-se apa des.
Cînd s-a mai răcit, se pune direct pe gheaţă şi se freacă zahărul cu un făcăleţ sau cu o lingură de lemn pînă ce zahărul s-a albit (făcut mat).
Ca să fim siguri că zahărul este fiert, se ia puţin cu o linguriţă şi se bagă în apă rece.
Dacă şerbetul nu se dizolvă, atunci este gata. Să nu se fiarbă prea mult şi cînd zahărul este fierbinte să nu se mişte vasul.
Este indicat să se pună 80 gr glucoză, să nu zaharisească. Borcanul cu şerbet, pînă ce se răceşte, se înveleşte cu şervet ud, apoi se leagă cu celofan.
Apoi se pune in bol cu stafide si se serveste
Pofta buna !
1 kg zahăr
1/2 pahar apă
vanilie
Stafide
80 gr sirop glucoza
Mod de preparare:
Zahărul cu vanilia şi cu apa se pun la fiert, la început la foc domol, şi după ce zahărul s-a topit, la foc iute.
Cînd începe să se lege, se spală marginea vasului cu un şervet ud şi se pune vasul la apă rece, schimbîndu-se apa des.
Cînd s-a mai răcit, se pune direct pe gheaţă şi se freacă zahărul cu un făcăleţ sau cu o lingură de lemn pînă ce zahărul s-a albit (făcut mat).
Ca să fim siguri că zahărul este fiert, se ia puţin cu o linguriţă şi se bagă în apă rece.
Dacă şerbetul nu se dizolvă, atunci este gata. Să nu se fiarbă prea mult şi cînd zahărul este fierbinte să nu se mişte vasul.
Este indicat să se pună 80 gr glucoză, să nu zaharisească. Borcanul cu şerbet, pînă ce se răceşte, se înveleşte cu şervet ud, apoi se leagă cu celofan.
Apoi se pune in bol cu stafide si se serveste
Pofta buna !
Comentarii
Trimiteți un comentariu