cornuri cu ouzo si stafide
Buna seara
Aroma acestor cornuri este aroma Greciei. Aroma de ouzo este intensificata de adaosul de anason si coriandru pentru a crea un gust specific. Pot fi consumate cu cafea sau ca desert. Sunt preparate cu ulei de masline , de asemenea traditie greceasca.
Ingrediente
1/2 cana ulei de masline
1 cana zahar brun
2 oua -1 ou pentru uns
1 cana ouzo/ sau tipouro
1/2 lingurita anason
1/2 lingurita coriandru
zeama de lamaie
5 1/2 cani faina alba
1 lingurita praf de copt
un praf de sare
150 gr stafide
100 gr susan
2 linguri apa minerala pentru uns
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 250 grade. Intr un vas adanc bateti impreuna uleiul,zaharul si oualele pana devine aluatul cremos. Separat amestecati ouzo/tipouro cu anason, coriandru si zeama de lamaie.Punem peste compozitia de oua. Amestecati faina cu praf de copt si turnati o in ploaie peste cealalalta compozitie framantand bine aluatul pana devine elastic si nu se lipeste de maini. Apo adaugam stafidele si amestecam usor. Pe o sprafata pudrata cu faina , ungem mainile cu uei si întindem aluatul cu facaletul. Dati cornurilor ce forma doriti. Batem oul cu apa minerala si ungem cornurile, apoi presaram susan.Punem hartie de copt in tava si puneti cornurile pe care le coacem la 170 de grade pentru 30 de minute. Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu