inghetata de cirese
Înghețata sănătoasă care place tuturor, fără conservanți , cu ingrediente care cred ca se găsesc in toate bucătăriile. Trebuie sa încercați
Ingrediente
3 câni de cireșe spălate si fără sâmbure
2 linguri suc de lamaie
1 cana zahar
1/4 cana de frisca nebatuta
1 1/2 cana iaurt gras
2 linguri Amaretto
1 cana lapte
2 vanilii
Mod de preparare
Intr-o oala puneti ciresele, zeama de lamaie, vanilia si zaharul si dati un clocot, amestecand pana zaharul este dizolvat. Cu o furculita zdrobiti ciresele. Dupa ce zaharul s-a topit, raciti compozitia, aprox 10 minute. Apoi puneti compozitia intr-un blender si omogenizati.
Intr unbol punem laptele, iaurtul, frisca nebatuta si Amaretto si amestecati , apoi punem mixul de cirese si anmestecam. Apoi turnati in forma in care doriti sa inghetati.
Dati la congelator peste noapte-amestecand dupa 30 de minute din nou cu mixerul inghetata pentru a nu se forma cristale de gheata.
Daca aveti masina de facut inghetata a doua zi adaugati compozitia in aparat si procesati 25 de minute.
Ingrediente
3 câni de cireșe spălate si fără sâmbure
2 linguri suc de lamaie
1 cana zahar
1/4 cana de frisca nebatuta
1 1/2 cana iaurt gras
2 linguri Amaretto
1 cana lapte
2 vanilii
Mod de preparare
Intr-o oala puneti ciresele, zeama de lamaie, vanilia si zaharul si dati un clocot, amestecand pana zaharul este dizolvat. Cu o furculita zdrobiti ciresele. Dupa ce zaharul s-a topit, raciti compozitia, aprox 10 minute. Apoi puneti compozitia intr-un blender si omogenizati.
Intr unbol punem laptele, iaurtul, frisca nebatuta si Amaretto si amestecati , apoi punem mixul de cirese si anmestecam. Apoi turnati in forma in care doriti sa inghetati.
Dati la congelator peste noapte-amestecand dupa 30 de minute din nou cu mixerul inghetata pentru a nu se forma cristale de gheata.
Daca aveti masina de facut inghetata a doua zi adaugati compozitia in aparat si procesati 25 de minute.
ma scol noaptea si amestec la fiecare 30min.???
RăspundețiȘtergereo lasati toata noaptea la congelator si dimineata amestecati 30 de minute, sa nu ramana cristale de gheata
RăspundețiȘtergere