invartite ca la mama


Buna ziua dragii mei
Invata sa faci si tu invartite ca la Moldova. Bunica ne facea mereu aceste invartite care ne plac foarte mult. Incearca si tu reteta de la bunica
Ingrediente
Pentru aluat
 500 g faina
200 ml lapte
3 oua
100 ml ulei
200 g zahar
1 praf sare
25 g drojdie
coaja de lamaie
Pentru umplutura
 350 gr branza de vaci
 150 gr zahar
2 pliculete zahar vanilat
1 fiola esenta rom sau vanilie
2 oua
3 linguri gris
coaja de lamaie
Pentru uns
 1 galbenus
 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200 de grade şi se unge o tavă mare cu ulei.
Se dizolvă drojdia în apă călduţă şi se amestecă cu 2 linguri de zahăr, apoi se lasă la dizolvat 10 minute.
Se amestecă laptele cu ouăle, uleiul, restul de zahăr şi aromele. Se adaugă un paf de sare şi drojdia dizolvată,apoi se incorporează făina treptat şi se frământă bine aluatul, până devine un pic poros.
Se unge un castron mare cu ulei, se pune bila de aluat, acoperită cu un strat de ulei şi o cârpă şi se lasă la dospit până se dublează în cantitate.
Se pregăteşte umplutura de brânză, astfel încât ultimul să fie turnat grişul, care se mai ajustează în funcţie de cât de densă vreţi să fie la final crema.
Se întinde bila de aluat dospit cu un făcăleţ şi se taie în pătrate, care se umplu cu cremă de brânză şi se împăturesc de colţuri, care se presează deasupra, ca un plic.
Amestecaţi ouăle cu lapte pentru uns şi daţi pe deasupra plăcintelor cu o pensulă de gătit.
Se dau poalele-n brâu la cuptor pentru circa 30 de minute, după care se ung cu apă cu zahăr şi se pudrează sau nu cu zahăr

Comentarii

Postări populare