Vinete umplute
Am găsit vinete la piata și am zis sa le fac asa umplute că nu am mai mâncat de mult. Așa că iată și rețeta
Ingrediente
3-4 vinete
200 gr ciuperci
500 gr carne de vită tocată
2-3 cepe
sare
piper negru
100 gr caşcaval 50 gr parmezan
400 gr roşii
3-4 linguri ulei de măsline
3-4 linguri pesmet
1 lingura unt
Salata verde
Pătrunjel
Mod de preparare
Vinetele se spală, se şterg şi se taie jumătăţi. Se scoate miezul cu o linguriţă, cu atenţie să nu se perforeze peretele vinetei şi se condimentează cu sare. Se lasă să se scurgă cu gura în jos, pentru a se elimina toate toxinele.
Între timp, se prepară umplutura din carne. Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se înăbuşă în ulei şi se adaugă carnea tocată. Se călesc şi, după ce au scăzut, se adaugă condimentele după gust, piureul de roşii şi cimbrul. Se mai lasă 5-6 minute şi se opreşte focul. Separat, se spală şi se curăţă ciupercile, apoi se taie jumătăţi. Se umplu vinetele cu compoziţia de carne, se pun ciupercile, pesmet şi parmezan, pe deasupra, şi se aşază în tava tapetată cu unt şi pesmet.
Tava se bagă în cuptorul încălzit în prealabil şi se lasă să se rumenească 40 de minute. După ce s-au făcut, se pun vinetele pe foi de salata se servesc cu parmezan şi se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Comentarii
Trimiteți un comentariu