Salata de sfecla rosie






Salată de sfeclă roşie uşor de pregătit, sănătoasă, benefică pentru ficat, prelungeşte viaţa hepatocitelor,  celulele hepatice, îmbunătăţirea metabolismului celular. Consumul de sfeclă roşie este un bun aliat împotriva anemiei şi al sistemului imunitar slăbit
Ingrediente
3 bucăţi de sfeclă medii,
20 ml ulei de măsline
1 lingura oţet de mere
sucul şi coaja de la o jumătate de lămâie
Oregano
praf de sare şi piper negru – adăugat după gust
Apa
Mod de preparare
Sfecla roşie se spală bine şi se fierbe în multă apă cu un praf de sare, timp de 20 – 30 de minute, până când cuțitul pătrunde cu ușurință în mijlocul sfeclei. După ce este fiartă, sfecla se răcește în apă rece și se curăţă de coajă imediat.
Se taie sfecla roşie în cuburi de aproximativ 1 cm – 2 cm (cu un cuțit riglat pentru un aspect plăcut) și se pune într-un castron pentru servire.  Se adăugă coaja de lămâie.
Într-un castron mic, amestecaţi uleiul, oţetul de mere şi suc de lămâie şi apoi se toarnă peste sfeclă. Se adăugă ierburile, sare și piper și încorporează bine.
Este foarte important ca salata de  sfeclă roşie să stea la frigider timp de 30 minute. Se servește rece.
Salata de sfeclă roşie  se poate servi cu garnitură de orez basmati şi piept de pui la grătar sau somon prăjit cu piure de conopidă.
Eu azi am servit o simpla

Comentarii

Postări populare