Musaca

Într-adevăr, de multe ori, o mâncare cu carne şi cartofi reprezintă o idee salvatoare. Este şi cazul reţetei de musaca de carne şi cartofi. Aceasta este rețetă bunicii mele ,acum o fac și eu și este foarte buna
Ingrediente
1 kg de cartofi
500 gr carne tocată
2 cepe
200 ml suc de roşii
2 ouă
2 linguri ulei
4 linguri iaurt gros
pătrunjel verde
nucşoară rasă
sare
piper
Mod de preparare
Fierbi cartofii cu coajă în apă cu sare, îi scurgi, îi cureţi de coajă şi îi tai rondele subţiri.Separat, tai ceapa mărunt, o căleşti într-o lingură de ulei bine încins până când se înmoaie. Adaugi carnea tocată şi continui călirea, amestecând mereu, până când scade zeama lăsată de carne. Adaugi sucul de roşii şi mai căleşti puţin. Condimentezi carnea cu nucşoară rasă, sare şi piper, după gust şi adaugi pătrunjel tocat fin. Amesteci şi laşi câteva minute compoziţia să se pătrundă de arome.Ungi un vas termorezistent cu ulei, aşezi un strat de rondele de cartofi, adaugi umplutura de carne, apoi acoperi cu un alt strat de cartofi. Torni deasupra ouăle bătute cu iaurtul, stropeşti cu puţin ulei, după care introduci musacaua la cuptor pentru circa 40-50 de minute. O serveşti caldă.

Comentarii

Postări populare