spanac cu oua fierte
Spanacul are multe vitamine şi este o legumă recomandata şi pe parcursul unei diete, al unui post, şi nu numai. Se poate prepara in multe feluri , salata se poate face
Spanacul este uşor de preparat fie că este simplu, cu un ochi românesc alături, cu lapte, usturoi sau smântână.
Ingrediente
2 cepe
5-6 linguri de ulei
sare
2 litri apa
2 oua
piper
Mod de preparare
Fierbem ouale. Dupa ce sunt fiert le curatam si le taiem pe jumatate, le punem putina sare si piper.
Indepartam coditele de spanac, iar frunzele le spălam bine in apa rece.
Punem la fiert cca 2 litri apa cu o lingura de sare Cand apa clocoteste, punem frunzele de spanac ( putin cate putin ) pe care le oparim 1 minut si le scoatem intr-un alt vas, pana oparim intreaga cantitate de spanac. Cand se raceste putin, il tocam.
Separat, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei , apoi adaugam spanacul tocat si cateva polonice din zeama in care l-am oparit, amestecand bine. ( 5-6 polonice, in functie de consistenta pe care vrei s-o obtii ). Lasam sa fiarba la foc mic. Cand spanacul e fiert si are consistenta dorita oprim focul si potrivim de sare. Punem pe farfurie si servim cu oua fierte.
Comentarii
Trimiteți un comentariu