Napolitane cu gem

 










Dacă vrei să prepari ceva rapid, un fel de gustare dulce care să fie pe gustul oricui, poţi încerca această reţetă de napolitane cu gem şi rom.
Aici în Grecia nu găsesc foi de napolitana, mi a trimis buna mea prietena din Romania
Ingrediente
5 foi de napolitană
300 gr biscuiţi
200 gr zahăr
200 ml lapte
1 lingură pudră de cacao (opțional)
200 gr unt
2 linguri rom sau coniac
250 gr gem de fructe (după preferinţă)
Mod de preparare
Se pun la fiert laptele şi zahărul şi se lasă pe foc până capătă consistenţa unui si-rop. Se adaugă biscuiţii măcinaţi şi se mai fierb 2-3 minute, amestecând mereu. După răcire, se adaugă untul frecat spumă, romul (coniac), pudra de cacao ( eu am facut fara , de aceea am și scris opțional) şi gemul de fructe. Se amestecă totul foarte bine. Se ung foile de napolitană cu această compoziţie, se aşază una peste alta, deasupra se pune un blat mai greu pentru a păstra foile drepte şi se lasă la rece până a doua zi, când se porţionează.
Foarte bune și se fac ușor
Pofta buna

Comentarii

Postări populare