Chifteluțe de post cu sos

De post și foarte bune
Chiftele de post din morcovi si cartofi
Ingrediente
5 cartofi fierti in coaja
2 morcovi fierti
3 catei de usturoi
ulei de floarea soarelui;
marar
sare si piper dupa gust;
Oregano
faina neagra/ paine inmuiata
Pentru sos
3 cepe
5 linguri pasta de tomate
2 linguri pasta de ardei
Ulei
Apa
Sare
Piper
Oregano
Mod de preparare
Fierbe cartofii si morcovii si apoi curata-i pe primii de coaja. Piseaza-i si adauga apoi usturoiul pisat, mararul si celelalte condimente, dupa gust.
Leaga apoi compozitia cu faina de grau sau paine inmuiata.
Modeleaza bilutele si mai da-le o data prin faina. Prajeste-le in ulei incins.
Sos
Tocam ceapa marunt și o calim in ulei încins.
Punem apa și lăsăm să fiarbă 2 minute.
Apoi adăugăm pasta de tomate și paste de ardei, sare , piper și oregano și lăsăm să fiarbă 25-30 de minute.
Adaugăm chiftele in sos și lăsăm 2 minute
Pofta buna!

Comentarii

Postări populare