Friptura de porc cu cartofi si bere
Îți voi spune un secret! Friptura de porc capătă un gust special atunci când adaugi… bere. Devine mult mai fragedă, mai ușor de tăiat… Iată cum poţi cea mai bună friptură la cuptor după o reţetă simplă.
Ingrediente
1 kg carne de porc
5 cepe
1 catel usturoi
8 cartofi
3 linguri miere
50 gr unt
500 ml bere neagră
Oregano
100 ml ulei
sare
piper
Câțiva castraveți în oțet
Mod de preparare
Se curata se spala și se taie cartofii
Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate.
Între timp, celelalte trei cepe se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt. Carnea se sărează şi se piperează ,presărăm oregano şi se unge din abundenţă cu ulei.
Punem cartofii in tava .Se aşază carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Tăiem câțiva castraveți în oțet,bucatele mici și punem peste carne.
Preincalzim cuptorul la 180
Se dă la cuptor pentru o oră. După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.
După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată şi adusă la masă.
Se servește cu castraveți în otet
Ingrediente
1 kg carne de porc
5 cepe
1 catel usturoi
8 cartofi
3 linguri miere
50 gr unt
500 ml bere neagră
Oregano
100 ml ulei
sare
piper
Câțiva castraveți în oțet
Mod de preparare
Se curata se spala și se taie cartofii
Într-un vas, se topeşte untul şi se pun două cepe tăiate, peştişori şi usturoiul. Se potriveşte de sare şi piper, se toarnă berea şi se lasă pe foc circa 10 minute, până se reduce la jumătate.
Între timp, celelalte trei cepe se taie şi ele peştişori şi se pun în tava de copt. Carnea se sărează şi se piperează ,presărăm oregano şi se unge din abundenţă cu ulei.
Punem cartofii in tava .Se aşază carnea peste ceapă şi se unge cu miere. Tăiem câțiva castraveți în oțet,bucatele mici și punem peste carne.
Preincalzim cuptorul la 180
Se dă la cuptor pentru o oră. După acest timp se adaugă sosul de bere şi ceapă şi se lasă din nou la cuptor până ce şi ceapa şi carnea se rumenesc frumos.
După coacere, se mai lasă 10 minute înainte de a fi tăiată şi adusă la masă.
Se servește cu castraveți în otet
Comentarii
Trimiteți un comentariu