spanac simplu cu ceapa
Spanacul are multe vitamine şi este o legumă recomandata şi pe parcursul unei diete, al unui post, şi nu numai. Se poate prepara in multe feluri , salata se poate face
Spanacul este uşor de preparat fie că este simplu, cu un ochi românesc alături, cu lapte, usturoi sau smântână.
Ingrediente
1 kg spanac
2 cepe
5-6 linguri de ulei
sare
2 litri apa
Mod de preparare
Indepartam coditele de spanac, iar frunzele le spălam bine in apa rece.
Punem la fiert cca 2 litri apa cu o lingura de sare .Cand apa clocoteste, punem frunzele de spanac ( putin cate putin ) pe care le oparim 1 minut si le scoatem intr-un alt vas, pana oparim intreaga cantitate de spanac. Cand se raceste putin, il tocam.
Separat, tocam marunt ceapa si o calim in putin ulei , apoi adaugam spanacul tocat si cateva polonice din zeama in care l-am oparit, amestecand bine. ( 5-6 polonice, in functie de consistenta pe care vrei s-o obtii ).Lasam sa fiarba la foc mic. Cand spanacul e fiert si are consistenta dorita oprim focul si potrivim de sare.
Comentarii
Trimiteți un comentariu