cozonac Lulu
Altă luna ,altă provocare. Provocare inițiată de Ștefania
Altă luna ,altă provocare. Provocare inițiată de Ștefania
Pentru provocarea "Week-end cu spor" initiata de Stefania care are acest blog https://www.stefyharnicutza.ro/
si gazduita in aceasta luna de doamna Iancu Lubita , care are acest blog
https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.gr/
Aceasta luna doamna si prietena noastra ne provoacă la următoarele
Aluaturi
Post
Tarte
si gazduita in aceasta luna de doamna Iancu Lubita , care are acest blog
https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.gr/
Aceasta luna doamna si prietena noastra ne provoacă la următoarele
Aluaturi
Post
Tarte
Altă luna ,altă provocare. Provocare inițiată de Ștefania
Pentru provocarea "Week-end cu spor" initiata de Stefania care are acest blog https://www.stefyharnicutza.ro/
si gazduita in aceasta luna de doamna Iancu Lubita , care are acest blog
https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.gr/
Aceasta luna doamna si prietena noastra ne provoacă la următoarele
Aluaturi
Post
Tarte
Iar că rețetă de suflet turtele copilăriei
Am facut si acest cozonac cu faina care creste singura ( doamna a facut dintr un kg de faina , eu am doar din 1/2de kg de faina ca eu sunt la dieta ,)
Ingrediente
500 gr faina farin up (care creste singura )
3 vanilii
150 gr zahar
1 lamaie
1 portocala
125 gr unt la temperatura camerei
250 ml lapte caldut
1lingurita sare
1 ou
Mod de preparare
Topim untul si lasam sa se raceasca.ş
Punem in bol zaharul, vanilia ,sare coaja rasa de lamaie si portocala, laptele caldut si racit, amestecam bine.
Apoi adaugam faina si framantam bine , adaugam treptat untul si framantam pana nu se mai lipește de maini .
Lasam sa creasca la loc cald aproape 40 de minute.
Apoi impartim aluatul in doua si facem suluri, apoi împletim.
Ungem o tava cu unt , punem cozonacul si apoi batem usor oul si ungem cozonacul, apoi presaram putin zahar deasupra
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 40 de minute.
(doamna Lulu l a facut in masin de paine, eu l am framantat)
si gazduita in aceasta luna de doamna Iancu Lubita , care are acest blog
https://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.gr/
Aceasta luna doamna si prietena noastra ne provoacă la următoarele
Aluaturi
Post
Tarte
Iar că rețetă de suflet turtele copilăriei
Am facut si acest cozonac cu faina care creste singura ( doamna a facut dintr un kg de faina , eu am doar din 1/2de kg de faina ca eu sunt la dieta ,)
Ingrediente
500 gr faina farin up (care creste singura )
3 vanilii
150 gr zahar
1 lamaie
1 portocala
125 gr unt la temperatura camerei
250 ml lapte caldut
1lingurita sare
1 ou
Mod de preparare
Topim untul si lasam sa se raceasca.ş
Punem in bol zaharul, vanilia ,sare coaja rasa de lamaie si portocala, laptele caldut si racit, amestecam bine.
Apoi adaugam faina si framantam bine , adaugam treptat untul si framantam pana nu se mai lipește de maini .
Lasam sa creasca la loc cald aproape 40 de minute.
Apoi impartim aluatul in doua si facem suluri, apoi împletim.
Ungem o tava cu unt , punem cozonacul si apoi batem usor oul si ungem cozonacul, apoi presaram putin zahar deasupra
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem pentru 40 de minute.
(doamna Lulu l a facut in masin de paine, eu l am framantat)
Comentarii
Trimiteți un comentariu