painici pe vatra
O reţetă simplă de lipii, aşa cum se făceau pe vremea bunicii, uşor de preparat şi deosebit de gustoase pot fi descoperite şi astăzi în bucătăria gospodinelor din Moldova. Cu ingrediente simple, aşa cum erau gătite odinioară la ţară, lipiile sunt un deliciu.
Ingrediente
500 gr făină
apă cât cuprinde
sare
putina drojdie
Mod de preparare
Drojdia se desface în puţină apă caldă şi se lasă să respire, să se trezească la viaţă
Făina se amestecă cu drojdie, apă şi sare până iese un aluat nu prea tare
Se lasă să crească 1 oră. Se rup bucăţi de aluat cât un măr, eu le am pus in forma de vafle si le am facut asa rotunde şi se pun la copt pe vatra fierbinte (se pot face şi în tavă, la aragaz, presărând făină, să nu se prindă)
Comentarii
Trimiteți un comentariu