Vasilopita cu iaurt si portocale
Doar repede și ușor faci cel mai bun kek și vei fi uimit de aroma sa minunată.
Vasilopita este dedicata Sf. Vasile , se taie in ziua de sfântul Vasile și se împarte în familie.
Ingrediente
500 gr făină care creste singura
250 gr unt la temperatura camerei
3 oua mari
250 gr zahar
1 linguriță praf de copt
1 lingura esență vanilie
250 ml de lapte
Coajă de portocală
1/2 pahar suc de portocale
250 gr iaurt
Un pic de unt și puțină făină pentru tava
Zahar pudra
Ciocolata topita
Mod de preparare
Preîncălzi cuptorul la 180˚C.
O tava rotunda pe care o ungem cu unt și tapetată cu puțină făină.
În special asigurați-vă că ați uns părțile laterale ale tavii pentru a creste uniform
Se toarnă untul în vasul mixerului și se înmoaie cu zahărul până când zahărul se topește bine și se albese amestecul.
Adăugați oualele unul câte unul, esență de vanilie și coaja de portocala
Se amestecă și se adaugă lapte și suc de portocale.
Apoi, adaugati făina cernuta și amestecată cu praf de copt.
Adaugăm și iaurtul
Se amestecă bine cu o spatulă.
Coaceți timp de 45-50 de minute pe grătar.
Când este gata, scoateți-l din tava și puneți-l pe grătar pentru a se răci.
Odată răcit, presărați cu zahăr .
Punem ciocolata topita intr un pos sau cornet și facem decor
Vasilopita este dedicata Sf. Vasile , se taie in ziua de sfântul Vasile și se împarte în familie.
Ingrediente
500 gr făină care creste singura
250 gr unt la temperatura camerei
3 oua mari
250 gr zahar
1 linguriță praf de copt
1 lingura esență vanilie
250 ml de lapte
Coajă de portocală
1/2 pahar suc de portocale
250 gr iaurt
Un pic de unt și puțină făină pentru tava
Zahar pudra
Ciocolata topita
Mod de preparare
Preîncălzi cuptorul la 180˚C.
O tava rotunda pe care o ungem cu unt și tapetată cu puțină făină.
În special asigurați-vă că ați uns părțile laterale ale tavii pentru a creste uniform
Se toarnă untul în vasul mixerului și se înmoaie cu zahărul până când zahărul se topește bine și se albese amestecul.
Adăugați oualele unul câte unul, esență de vanilie și coaja de portocala
Se amestecă și se adaugă lapte și suc de portocale.
Apoi, adaugati făina cernuta și amestecată cu praf de copt.
Adaugăm și iaurtul
Se amestecă bine cu o spatulă.
Coaceți timp de 45-50 de minute pe grătar.
Când este gata, scoateți-l din tava și puneți-l pe grătar pentru a se răci.
Odată răcit, presărați cu zahăr .
Punem ciocolata topita intr un pos sau cornet și facem decor
Comentarii
Trimiteți un comentariu