tost si orez cu fidea

Ingrediente pentru orez cu fidea
1 cana orez cu bob rotund
1 cana supa de pui (dacă nu aveți supa , puneți apa)
1/3 cana apa
20 gr fidea (sau orz; sau 2 linguri migdale decojite)
1/2 lingura unt
1/2 lingura ulei
sare
Ingrediente pentru tost
3 pite mici
cascaval
salam
frunza de salata verde
felii de rosii
maioneza
Mod de preparare
pentru orez cu fidea
Orezul se spala in multe ape, pana ramane apa curata pe el. Se acopera cu apa rece si se lasa sa stea 30 minute. Dupa aceea, se trece orezul sub jet de apa rece, se pune intr-o sita si se lasa la scurs pana e nevoie de el.Se pune supa si apa intr-o craticioara si se aduce la fierbere. Se adauga si 1/2 lingurita sare in supa.
* daca doriti sa folositi arome, putei adauga in supa 1 foaie de dafin,  o bucatica de scortisoara etc.Intr-o oala mica se incinge uleiul si untul. Se prajeste, amestecand tot timpul, fideaua rupta bucati mici (sau orz; sau migdalele). Cand se rumeneste, se adauga orezul si se amesteca astfel incat sa se acopere de grasime. Se adauga supa fierbinte si se aduce la fierbere.Se pune capacul pe oala si se fierbe la foc mic timp de 5 minute (daca va uitati prin capac, dupa acest timp supa va fi absorbita aproape de tot).Opriti focul. Puneti un prosop pe oala, apoi puneti capacul si lasati sa se faca orezul in abur timp de 10 minute.
pentru tost
punem prima pita (painica) pe farfurie, ungem cu putina maioneza punem cascaval si salam si frunza de salata. Punem a doua pita , ungem cu putina maioneza, punem cascaval si salam si felii de roie , deaspura punem a treia pita si apoi taiem in patru.
Pofta buna !!!!

Comentarii

Postări populare