Tocanita de ceapa cu pui

O tocăniță de ceapa cum numai mama facea. Este așa de bună
Ingrediente
500 gr ceapa
1 pui portionat sau aripiore ori pulpe
ulei
1 lingură pastă de roșii
1cană suc de rosii
sare
vegeta
piper
1 foaie dafin
cimbru- opțional
un ardei roșu
1 linguriță boia de ardei
1 legatura de patrunjel verde
1 linguriță de făină – opțional
Pentru mamaliga
Apa
Malai
Sare
3-4 linguri ulei
Bucățile de carne se dinstuiesc până la rumenire în ulei mult, după care se scot la loc cald într-un castron. Ceapa se toacă peștișori și împreună cu ardeiul tăiat cubulețe, se călește în uleiul în care am prăjit carnea. Când este sticloasă, se adaugă boiaua de ardei și pasta de roșii. Se lasă să lege ca un sos. În acest sos, se pun bucățile de carne și se adaugă bulion de roșii până la obținearea unei tocănițe semilichide, dar consistente.
Se pun condimentele și se lasă să fiarbă cam 20 de minute la foc mic. Amestecăm să nu se prindă. Adăugăm verdeața la final. dacă o doriți mai consitentă, o puteți lega cu o linguriță de făină desfăcută în puțină apă.
Mamaliga pripită
Punem să fiarbă apă cu sare si câteva linguri de ulei. Când clocotește, dăm focul mic și adăugăm făina de porumb în ploaie și amestecăm cu telul până la consitența dorită. Nu este o mămăligă ce se poate turna pe fundul de lemn, se porționează când este mai rece cu polonicul uns sau cu linguroiul.
Servim cu mămăliguță fierbinte. Merge și o murătură lângă
Poftă bună!
Vă așteptăm cu drag sa va alaturati grupului nostru
Gătește sănătos și gustos

Comentarii

Postări populare