Ostropel de curcan

 











Carnea de curcan, cam fada de felul ei, pentru a fi apreciata la adevarata ei valoare  (nutritionistii sustin ca nu ar influenta colesterolul in mod negativ) trebuie lasata la macerat inainte de a fi preparata sub forma de friptura la tigaie, la gratar sau la cuptor.
Ostropel cu piept de curcan.
Ingrediente
3 cepe
4-5 căței usturoi
verdeata (patrunjel, frunze de busuioc)
sare grunjoasa
piper boabe
cimbru uscat
lamaie.
1/2 curcan
Pasta de tomate
Câteva frunze de busuioc
Mod de preparare
Tăiem bucatele carnea
Feliile de carne se rumenesc la foc iute, in ulei de floarea soarelui.
Carnea usor aramie, se asezoneaza cu sare grunjoasa, cimbru uscat si piper boabe proaspat macinat.
Feliile de carne se scot din cratita intr-un castron si se acopera cu o hartie de staniol sau cu un capac, sa stea calde si sa ramana mustoase.
Ceapa  se toaca felii si se calesc in uleiul in care s-a rumenit carnea de curcan.
Usturoiul uscat se toaca feliute subtiri. Daca se pune si usturoi verde se toaca partea verde felii ceva mai groase.
Se asezoneaza cu sare grunjoasa si piper boabe proaspat macinat. Se amesteca cu o lingura de lemn, pentru a se „culege” de pe cratita toate urmele de carne prajita, care vor da preparatului un gust deosebit.
Partea alba a usturoiului se adauga la sfarsitul calirii legumelor, pentru ca preparatul sa nu devina amar, stiut fiind ca arderea usturoiului amareste.    🙁
Pentru un gust deosebit se adauga cateva frunze de busuioc, taiate subtire si se calesc cateva minute impreuna cu ceapa
Ceapa  nu trebuie prajite complet, ci doar calite cat sa se moaie.
Se inabuse carnea impreuna cu legumele pentru 2-3 minute, pana apare lichid mai mult in cratita.
Se adauga usturoi din belsug, ca doar facem ostropel.  Adaugăm pasta de avocado și pătrunjel
Se lasa la fiert 10 minute, cu capacul pus pe cratita.
Patrunjelul si frunzele de busuioc, taiate marunt, se adauga peste preparatul fierbinte, pentru ca aroma acestora sa fie absorbita de sosul mancarii.
Ostropelul de curcan se serveste cald, cu mamaliga calda si cu garnitura de cartofi prajiti.
Truc in bucatarie, de luat in seama ! Pentru fragezirea suplimentara a carnii de curcan, se stropeste preparatul cu putina zeama de lamaie, atata cat sa nu acreasca sosul.

Comentarii

Postări populare