chec cu cacao si glazura
Un desert absolut delicios pe care trebuie să-l încercați măcar o dată este acest chec glazurat cu ciocolată. Se face foarte usor.
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g făină
100 g zahăr
2 linguri de cacao
2 linguriţe praf de copt
1 jumătate de linguriţă bicarbonat
100 gr unt
2 ouă
150 ml lapte
100 gr nuci mărunţite
Pentru glazură:
200 gr ciocolată menaj
100 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul, cacao, praful de copt, bicarbonatul şi nucile mărunţite. Topeşti untul şi apoi îl amesteci cu laptele, ouăle şi le torni peste compoziția cu făină. Amesteci ingredientele până se omogenizează, apoi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai checul la cuptorul preîncălzit aproximativ 40 de minute, până trece testul scobitorii.
Între timp, dai ciocolata prin răzătoarea mare. Într-un vas pe baie de aburi, torni frişca, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte. Torni compoziţia peste chec.
Dai prăjitura la rece pentru 2 ore.
Pentru blat:
200 g făină
100 g zahăr
2 linguri de cacao
2 linguriţe praf de copt
1 jumătate de linguriţă bicarbonat
100 gr unt
2 ouă
150 ml lapte
100 gr nuci mărunţite
Pentru glazură:
200 gr ciocolată menaj
100 ml frisca lichida
Mod de preparare:
Amesteci făina cu zahărul, cacao, praful de copt, bicarbonatul şi nucile mărunţite. Topeşti untul şi apoi îl amesteci cu laptele, ouăle şi le torni peste compoziția cu făină. Amesteci ingredientele până se omogenizează, apoi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dai checul la cuptorul preîncălzit aproximativ 40 de minute, până trece testul scobitorii.
Între timp, dai ciocolata prin răzătoarea mare. Într-un vas pe baie de aburi, torni frişca, adaugi ciocolata şi o laşi până se topeşte. Torni compoziţia peste chec.
Dai prăjitura la rece pentru 2 ore.
Va astept sa va alaturati si gupului meu
Gateste sanatos si gustos
Comentarii
Trimiteți un comentariu