Tort cu cozonac
Este mare păcat să aruncăm cozonacul care rămâne după Crăciun sau Paste , mai ales că resturile pot fi transformate într-un desert delicios şi foarte simplu de făcut.
Tortul sau prăjitura din cozonac a fost facut prima data de bunica care nu se îndură să irosească bunătate de cozonac, s a gândit de a umple cozonacul cu cremă de ciocolată sau budincă, și a rezultat acest preparat
Ingrediente
felii de cozonac groase de aproximativ 8 mm
1 cutie compot de ananas (numai zeama )
Pentru cremă:
1/2 litru de lapte,
2 linguri de zahăr,
5 linguri de făină de grâu,
2 linguri de margarină sau unt
2 linguri cacao
Fulgi decorativi
Mod de preparare
Întâi se prepară crema. În jumătate de litru de lapte se pun 5 linguri de făină de grâu, se amestecă bine să nu facă cocoloaşe, se adaugă 2 linguri de zahăr şi se pune pe foc mic amestecând continuu, să se mixeze totul bine. După ce s-a făcut crema, care trebuie gustată ca să vedeţi dacă e bine coaptă, se adaugă 2 linguri de margarină sau unt netopit și cacao. Lăsaţi-o să se răcească 15-20 de minute, eventual pe balcon, pentru reducerea timpului de pregătire.
Se iau feliile de cozonac tăiate cât mai egal, apoi se pun pe o farfurie întinsă, într-un strat. Se însiropează cu zeama din compot în funcţie de cât de uscat este cozonacul, dar nu exageraţi. După aceea se întind câteva linguri de cremă peste cozonacul însiropat, dar aveţi grijă să nu fie fierbinte pentru că se înmoaie cozonacul. Se adaugă alt strat de cozonac, apoi de cremă, şi tot aşa. Important este să nu faceţi tortul mult prea înalt ca să nu se dărâme atunci când îl veţi tăia ( eu am pus trei straturi de cozonac și trei straturi de crema)
Pe ultimul strat, care va fi doar din cremă, se pot presară fulgi decorativi. Se lasă câteva ore în frigider, eventual peste noapte, ca aromele să se pătrundă mai bine.
Tortul sau prăjitura din cozonac a fost facut prima data de bunica care nu se îndură să irosească bunătate de cozonac, s a gândit de a umple cozonacul cu cremă de ciocolată sau budincă, și a rezultat acest preparat
Ingrediente
felii de cozonac groase de aproximativ 8 mm
1 cutie compot de ananas (numai zeama )
Pentru cremă:
1/2 litru de lapte,
2 linguri de zahăr,
5 linguri de făină de grâu,
2 linguri de margarină sau unt
2 linguri cacao
Fulgi decorativi
Mod de preparare
Întâi se prepară crema. În jumătate de litru de lapte se pun 5 linguri de făină de grâu, se amestecă bine să nu facă cocoloaşe, se adaugă 2 linguri de zahăr şi se pune pe foc mic amestecând continuu, să se mixeze totul bine. După ce s-a făcut crema, care trebuie gustată ca să vedeţi dacă e bine coaptă, se adaugă 2 linguri de margarină sau unt netopit și cacao. Lăsaţi-o să se răcească 15-20 de minute, eventual pe balcon, pentru reducerea timpului de pregătire.
Se iau feliile de cozonac tăiate cât mai egal, apoi se pun pe o farfurie întinsă, într-un strat. Se însiropează cu zeama din compot în funcţie de cât de uscat este cozonacul, dar nu exageraţi. După aceea se întind câteva linguri de cremă peste cozonacul însiropat, dar aveţi grijă să nu fie fierbinte pentru că se înmoaie cozonacul. Se adaugă alt strat de cozonac, apoi de cremă, şi tot aşa. Important este să nu faceţi tortul mult prea înalt ca să nu se dărâme atunci când îl veţi tăia ( eu am pus trei straturi de cozonac și trei straturi de crema)
Pe ultimul strat, care va fi doar din cremă, se pot presară fulgi decorativi. Se lasă câteva ore în frigider, eventual peste noapte, ca aromele să se pătrundă mai bine.
Comentarii
Trimiteți un comentariu