cheesecake cu dulceata de visine
O prajitura perfecta in trei starturi delicioase: blat de biscuiti, o crema usoara cu branza si un topping cu ce iti doreste inima. Cere un timp destul de mare de pregatire si rabdare de cateva ore pana la prima felie gustata.
Cheesecake-ul e mentionat de pe vremea romanilor si grecilor si raspandit in Europa de italieni. Reminiscentele deserturilor lor le gasesti in retetele de cheesecake cu ricotta. In America au ajuns abia odata cu imigrantii, iar ricotta a fost inlocuita cu crema de branza, aceasta fiind emblema celebrelor cheesecake din New York. Unele sunt servite simple fara nici un topping, pe altele se pune ciocolata, fructe, sosuri, glazuri.
Ingrediente
Pentru blat: |
400 gr biscuiţi digestive |
200 gr unt topit |
2 linguri zahăr |
1 zahăr vanilinat |
Pentru crema de brânză: |
300 gr crema de branza |
200 gr mascarpone |
1 zahăr vanilinat |
200 gr zahar pudra 200 ml smantana pentru decor dulceata de visine Mod de preparare Biscuiţii se macină, se adaugă untul topit , zahărul, 1 vanilinat şi se omogenizează. În forme se aşează compoziţia si se nivelează apoi se pune la frigider timp în care se prepară crema. Într-un vas se mixează smantana, crema de brânza si mascarpone cu zahărul pudra si zahăr vanilinat până devine o crema. Crema obţinută se toarnă peste blatul de biscuiţi, deasupra se pune dulceata de visine şi se pune la frigider pentru 3-4 ore. Ideal este să stea peste noapte. |
Comentarii
Trimiteți un comentariu