chiftelute mixte
Ingrediente
1/4 kg carne
50 gr paine
50 gr ceapa
3-4 catei de usturoi
1 ou
piper
sare
1 legatura de patrunjel
2 linguri ouzo
ulei
faina
pentru servit
orez
iaurt
Mod de preparare
Chiftelele se pot prepara din carne de pui, din carne de porc slaba sau mai grasa, din peste sau amestecata cu carne de vitel, vita. Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu painea muiata putin in apa si apoi stoarsa. La acest amestec se adauga oul intreg, un varf de cutit piper, o jumatate de lingurita de sare.
Punem ceapa, usturoiul, ouzo, ulei, patrunjel in blender si amestecam bine . Punem aceasta compozitiee peste carne si amestecam bine. Punem compozitie in frigider pentru 30 de minute.
Pe blatul de lucru sau pe o foaie de celofan se pun o lingura de faina sau pesmet si se formeaza chiftele rotunde sau turtite dupa preferinta. Dupa ce s-au pregatit toate chiftelele, se incalzeste uleiul cateva minute si apoi la foc mediu se prajesc chiftelele cate aproximativ 10 minute pe fiecare parte. Cand sunt gata se scot imediat.
Chiftelele se pastreaza calde, pe bain-marie si acoperite. Se servesc cu garnitura de orez si iaurt.
Pofta buna
Dragii mei va astept sa va alaturati si grupului meu
Gateste sanatos si gustos.
Comentarii
Trimiteți un comentariu