Piure de cartofi cu cârnați si sos
Am avut pofta de piure cu carnati și sos
Nu am stat pe gânduri și l am facut rapid
Ingrediente
600 gr cârnaţi picanţi şi afumaţi
2 legaturi ceapă verde
o ceapă roşie
boia iute şi dulce
sare piper alb şi negru măcinat
2-3 crengute rozmarin
3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
2-3 linguri pasta de tomate
Pentru piure
8-10 cartofi
50 ml lapte
50 gr unt
Sare
Mod de preparare
Preincalzim cuptorul la 220 de grade
Se crestează cârnaţii ca să se poată pătrunde cât sunt la cuptor. Se curăţă ceapa verde, se spală şi se foloseşte doar partea albă, iar frunzele se dau la o parte. Ceapa roşie şi ceapa verde se taie mărunt şi se căleşte în tigaie, în uleiul de floarea-soarelui. Se adaugă boia iute şi dulce, sare şi piper şi crenguţe de rozmarin. Sosul este gata atunci când ceapa devine sticloasă. În sos se pun cârnaţii si pasta de tomate şi se bagă în cuptorul încins. Separat, se curăţă cartofii de coajă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se pasează împreună cu sarea, laptele călduţ şi untul. După ce s-au rumenit, se scot din cuptor şi se servesc cu sosul de ceapă şi garnitură de piure.
Comentarii
Trimiteți un comentariu