Chec cu mere
Un chec de post delicios, cu mere rase si parfum de portocala este cu siguranta un desert cu care ne putem rasfata la o cana de cafea sau ceai.
Nu pot sa va spun ce aroma era în bucătărie cînd l am facut , de aceea va las rețeta sa va bucurați de ea în timpul postului
Ingrediente
6 mere
2 linguri suc lamaie
250 gr zahar
50 ml ulei
150 ml apa minerala
1 lingurita coniac
3 vanilii
300 gr faina farin up
1 plic praf de copt
1 varf cutit de sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Curatam merele si le radem prin razatoarea mica. Le stropim cu sucul de lamaie si le amestecam bine, apoi presaram vanilia și coaja de portocala
Mixam putin zaharul cu uleiul, apoi adaugam apa minerala. Punem merele rase peste aceasta compozitie si amestecam. Incorporam faina (farin up care creste singura) si omogenizam.
Turnam aluatul in doua tavi unde cu margarina vegetala si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Dupa ce s-a copt il lasam pe un gratar sa se raceasca. Obtinem un chec de mere simplu si bun, un rasfat dulce chiar daca tinem post.
Nu pot sa va spun ce aroma era în bucătărie cînd l am facut , de aceea va las rețeta sa va bucurați de ea în timpul postului
Ingrediente
6 mere
2 linguri suc lamaie
250 gr zahar
50 ml ulei
150 ml apa minerala
1 lingurita coniac
3 vanilii
300 gr faina farin up
1 plic praf de copt
1 varf cutit de sare
coaja rasa de la 1/2 portocala
Zahar pudra pentru decor
Mod de preparare
Curatam merele si le radem prin razatoarea mica. Le stropim cu sucul de lamaie si le amestecam bine, apoi presaram vanilia și coaja de portocala
Mixam putin zaharul cu uleiul, apoi adaugam apa minerala. Punem merele rase peste aceasta compozitie si amestecam. Incorporam faina (farin up care creste singura) si omogenizam.
Turnam aluatul in doua tavi unde cu margarina vegetala si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute. Dupa ce s-a copt il lasam pe un gratar sa se raceasca. Obtinem un chec de mere simplu si bun, un rasfat dulce chiar daca tinem post.
Comentarii
Trimiteți un comentariu