Halva din Farsala
Aceasta halva o intalnim aici in Grecia la targurile care au loc mai ales vara in mai toata Grecia. Daca nimeriti vreun astfel de targ in vacantele dvs. (si nimeriti sigur) si va place halvaua Farsalon, iata acum o puteti prepara si acasa la dvs. Și cum Grecia este a doua tara a mea , azi pentru că a venit prietena mea din Farsala la mine am rugat o sa mi dea reteta pentru halva Farsalon. Am scris o ,am pregătit o și va las și vouă rețetă poate vreți să aduceți Grecia în casele voastre .
Este o rețetă de post
Ingrediente:
1 ceasca ulei de porumb (nu plina ochi)
2 cesti amidon de porumb
3 cesti zahar
4 cesti apa
8 linguri zahar pentru caramelizat
Sucul de la o mandarina
150 Gr nuca măcinată mărunt
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amestecam primele 4 ingrediente si strecuram compozitia pentru a nu avea cocoloase.
Intr-o oala mare caramelizam cele 8 linguri de zahar.
Avem grija sa fie un caramel inchis la culoare.
De indata ce e gata caramelul adaugam compozitia strecurata si amestecam continuu pana ce se leaga ca o gelatina.
Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor (grill) timp de 5-10 minute, in functie de cat de crocanta vrem sa fie crusta.
Este o rețetă de post
Ingrediente:
1 ceasca ulei de porumb (nu plina ochi)
2 cesti amidon de porumb
3 cesti zahar
4 cesti apa
8 linguri zahar pentru caramelizat
Sucul de la o mandarina
150 Gr nuca măcinată mărunt
Mod de preparare:
Intr-un bol mare amestecam primele 4 ingrediente si strecuram compozitia pentru a nu avea cocoloase.
Intr-o oala mare caramelizam cele 8 linguri de zahar.
Avem grija sa fie un caramel inchis la culoare.
De indata ce e gata caramelul adaugam compozitia strecurata si amestecam continuu pana ce se leaga ca o gelatina.
Punem intr-o tava rotunda si dam la cuptor (grill) timp de 5-10 minute, in functie de cat de crocanta vrem sa fie crusta.
Comentarii
Trimiteți un comentariu