Supa crema de morcovi


Supa cremă de morcovi şi ghimbir, un preparat plin de savoare şi foarte sănătos. O alegere perfectă pentru o masă uşoară şi totodată foarte gustoasă. Eu vă spun că e prima data cînd pregătesc aceasta supa,
Ingrediente
2 linguri de ulei de măsline
1 ceapă mare tăiată cubuleţe
3linguri de ghimbir ras
2 căţei de usturoi;
2 morcovi tăiaţi în rondele
8 ceşti de supă de pui
4 pahare de apa
2 frunze de dafin;
Cimbru proaspăt;
2  linguriţe de sare
1 linguriţă de piper alb;
2 căni de iaurt
3 linguri de unt;
Mod de preparare
Se încălzeşte uleiul de măsline într-o oală mare, la foc mediu. Se adaugă ceapa, ghimbirul şi suturoiul şi se gătesc timp de aproximativ cinci minute până când ceapa se înmoaie, amestecând cu regularitate. Se adaugă morcovii, supa de pui, apa, frunzele de dafin, cimbrul, sarea şi piperul. Se lasă la fiert timp de 35-45 de minute până cân morcovii sunt fragezi. Apoi se îndepărtează frunzele de cimbru şi cele de dafin. Amestecul rămas se amestecă cu ajutorul unui mixer. Se adaugă iaurtul şi untul şi se asezonează cu sare, piper alb si cimbru după gust. Se serveşte imediat.

Comentarii

Postări populare