Ciorba de peste
Alta luna alta provocare
Provocare intiata de Stefania si luna aceasta gazduita de Monica Horoiu cu blogul ei de furnicuta
https://furnicutzabucatar.blogspot.gr
care ne provocat sa facem cateva preparate din urmatoarele categorii
preparate din peste
aperitive, gustari sancks-uri
mic dejun
iar reteta de suflet este paine de casa
Am ales si alta reteta
Ciorba de peste
Cu mici modificări , ca să mănânce și prințul meu
Ingrediente:
1 cap de peste
1 ceapa mare,
1 morcov,
2 cartofi
1 cescuta de orez,
2 linguri ulei,
sare, piper,
1 l bors,
3 l apa,
Frunze de țelină
1 jumătate ardei rosu
Mod de preparare
Intai de toate curatam pestele de solzi, intestine si alte cele ( asta daca nu v-au usurat treaba cei de la magazin). Capul si coada de la peste le oprim pentru bors.
Se iau legumele , se spala, se curata bine si se taie marunt / se dau prin razatoare. ( Toate le am tăiat mărunt, morcovul l am tăiat rondele , cartofii i am tăiat cubulețe) Se pun la calit cu cele 2 linguri de ulei.
Dupa cateva minute adaugam cei 3 litri de apa.
Adaugam orezul si lasam la fiert 15 minute.
Punem si pestele in oala. Mai fierbem 10 minute.
Adaugam borsul (daca vi se pare prea acru, puneti mai putin) si mai dam cateva clocote. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Oprim focul.
Cu mici modificări , ca să mănânce și prințul meu
Ingrediente:
1 cap de peste
1 ceapa mare,
1 morcov,
2 cartofi
1 cescuta de orez,
2 linguri ulei,
sare, piper,
1 l bors,
3 l apa,
Frunze de țelină
1 jumătate ardei rosu
Mod de preparare
Intai de toate curatam pestele de solzi, intestine si alte cele ( asta daca nu v-au usurat treaba cei de la magazin). Capul si coada de la peste le oprim pentru bors.
Se iau legumele , se spala, se curata bine si se taie marunt / se dau prin razatoare. ( Toate le am tăiat mărunt, morcovul l am tăiat rondele , cartofii i am tăiat cubulețe) Se pun la calit cu cele 2 linguri de ulei.
Dupa cateva minute adaugam cei 3 litri de apa.
Adaugam orezul si lasam la fiert 15 minute.
Punem si pestele in oala. Mai fierbem 10 minute.
Adaugam borsul (daca vi se pare prea acru, puneti mai putin) si mai dam cateva clocote. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Oprim focul.
Pofta buna va doresc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu