saleuri cu telemea


 

 
 
Saleuri cu branza telemea, sunt nelipsite de pe masa noastre de revelion
Ingrediente                                                    
250 gr telemea de vaca sau oaie                       
 250 gr margarina
 2 oua
 400 gr faina                                                                   
 sare
chimen, mac, susan, parmezan
Mod de preparare
Amestecam branza rasa cu margarina , 1 ou si faina. Daca vrem ca saleurile sa iasa putin mai sarate, adaugam si putina sare. Branza se poate folosi jumatate de vaca(125 gr) si jumatate de oaie(125 gr.) sau numai de vaca sau oaie.
Dupa ce am facut aluatul ,il intindem in foaie nu prea subtire ,circa 1cm ,taiem bastonase. Celalalt ou il batem bine si cu el ungem saleurile,deasupra presaram mac, chimen,susan sau parmezan. Le punem in cuptor ,la foc potrivit ,cuptorul incalzit.
Saleurile raman moi cateva zile ,daca le conservam acoperite, cu o folie de plastic pentru alimente.

Comentarii

Postări populare